1. Ida Bakken
  2. Ida Tricot
  1. Master
  2. Grafisk design og illustrasjon

A Jeg liker å skrive gotisk skrift. Dette har jeg øvd jevnlig på de to siste årene her på Kunsthøgskolen i Oslo. I mitt designimperium innehar jeg flere roller: bibelskrivende nonne, kul Art Director, pengegrisk administrerende direktør, sexy livsstilsguru og ekkel onkel. Jeg orienterer meg etter Eurovision Song Contestmodellen til Finland. De gjør alltid sin greie, men publikum kan aldri være sikre på hva de kan forvente seg. Jeg bruker helst banale virkemidler for å oppnå maksimal effekt. Jeg driver ikke med ironi.

B I prosjektet mitt undersøker jeg fenomenet skrift på klær fra et kalligrafi-språklig perspektiv. Skrift er både form og språk. Jeg har spesielt sett på den rike kulturen rundt T-skjorter med skrift. Dette er et sosialt minefelt. Er personen inni T-skjorten selvbevisst eller bevisstløs? Skal man tolke skriften bokstavelig eller er det bare dekor?

Formatet for prosjektet er klesmerket Ida Tricot. Kulturministeren har strammet inn pengesekken og vil at de kreative skal drive næringsvirksomhet. Ida Tricot er et ærlig forsøk på dette. På utstillingen presenterer jeg en rekke T-skjorter, pluss tilbehør i form av skjerf og truser. Alt har skrift på seg. T-skjortene er håndfarget i et badekar på Ås. De trykkes i små opplag. Motivene er håndskrevet og deretter reprodusert med den analoge trykkemetoden silketrykk. Sjablongen blir makulert etter trykking, så hvis Ida Tricot skal trykke flere opplag må motivet håndskrives på nytt. Skjerfene er derimot tegnet i Microsoft Paint og fremstilt med digitale maskiner. Et skrift-plagg fra Ida Tricot er et must have for alle som vil forbedre sin personlighet. (T-skjorten som det står «sexy» på er allerede utsolgt.) Følg @iidatricot på Insta dersom du ikke vil gå glipp av noe.


  1. bakken.ida@gmail.com
  2. www.iidaprosjekter.tumblr.com

Design Martin Asbjørnsen og Jørn Aagaard

Foto Jørn Aagaard

Programmering Thor Merlin Lervik